Köpa skrivbord

Att köpa skrivbord innebär att man står inför ett val där man har väldigt många olika alternativ. I den här texten ska vi bland annat titta på vad det är som avgör om ett skrivbord är bra eller inte för just dig och vilka faktorer som i störst utsträckning påverkar skrivbordets pris.

Rätt stol till rätt pris

Att köpa skrivbord är i mångt och mycket en fråga om vad man är beredd att betala. Funktionalitet som ställbarhet och antal lådor påverkar priset men ännu mer avgörande är det om möbeln är massproducerad eller hantverksmässigt tillverkad. Eftersom det ofta är fråga om rejäla möbler spelar även val av material en stor roll för priset.

Det finns idag skrivbord i billiga material som plast och laminat som är fullt funktionella och som innebär att du kan få en bra möbel till ett tilltalande pris. När man tittar på priser gäller det dock att försöka se till möbelns hela livslängd. Ett gediget skrivbord kan mycket väl hålla i 50 år.

Skrivbordets viktigaste egenskaper

Att köpa skrivbord handlar om att hitta ett som passar utifrån de uppgifter som utförs på arbetsplatsen. Det ska finnas ytor för de arbetsredskap man behöver ha till hands. Plats för två stolar, en arbetsyta med tillräckligt djup för skärm och tangentbord, lådor för förvaring och en reptålig yta är vanliga krav. Ibland vill man ha kontorsmöbler som är enhetliga, det är särskilt viktigt på företag med ett öppet kontorslandskap.

Köpa skrivbord innebär flera överväganden

När man ska köpa skrivbord gäller det även att tänka på att det ska vara lätt att hålla det rent. Bordsytor som inte tål rengöring och en och annan utspilld kaffekopp fungerar dåligt på de flesta kontor. Skrivbordets ben bör vara ställbara så att olika medarbetare kan använda det med lika god ergonomi. En smart funktion många uppskattar är skrivbord som kan höjas så pass mycket att man även kan stå upp medan man arbetar.

Bra skrivbord gör dig produktiv

Att köpa skrivbord kan nästan kännas lite banalt. Alla bord gör väl sitt jobb? Det är dock så att skrivbordets förvaringsmöjligheter och hur de påverkar din arbetsställning får effekt på produktiviteten i det lång loppet. Stökiga bordsytor kan störa koncentrationen och göra det svårt att hitta det man letar efter. Skrivbord i gediget trä och andra tåliga material håller mycket länge och kan dessutom ha ett relativt högt andrahandsvärde. Tänk även på att skrivborden tar upp mycket plats och därmed hamnar i blickfånget. Utseendet har alltså betydelse!